Ο παραδοσιακός οικισμός Πλάτανος, ένας από τους πιο αυθεντικούς της Ορεινής Ναυπακτίας αποτελεί ιδανικό μέρος για αναψυχή για όλες τις εποχές του χρόνου.

MΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ
Το φημισμένο Μοναστήρι της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας χτισμένο μετά το 1455. Οφείλει την ονομασία του στην εικόνα της Παναγίας που διασώθηκε από την μανία των Τούρκων στο χωριό Αμπελάκια της Θεσσαλίας και κατά την παράδοση βρέθηκε μετά από θαύμα στην περιοχή. Η Ιερά μονή προσελκύει χιλιάδες πιστούς όλο το χρόνο.
 
ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΚΑΚΑΒΟΥ
Το φαράγγι του Κάκαβου είναι καλά σηματοδοτημένο. Το κεντρικό ποτάμι που διασχίζει το φαράγγι είναι ο Κότσαλος. Σε υψόμετρο περίπου 650μ. το γεφύρι του Κάκαβου ενώνει στο στενότερο σημείο του, τις απόκρημνες πλαγιές του φαραγγιού. Το χτίσιμο του ανάγεται στα τέλη του 19ου αιώνα. Το μήκος του είναι 15 μέτρα, το πλάτος του περίπου 2 ενώ το ύψος του από την κοίτη του ποταμού ξεπερνάει τα 10 μέτρα. Απ’ το λιθόστρωτο δρόμο του περνούσαν ταξιδιώτες, αγωγιάτες με τα μουλάρια τους, πραματευτάδες, ταχυδρόμοι, τσοπάνηδες με τα κοπάδια τους, προσκυνητές του μοναστηριού.
 
ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
Η κορυφή της Τσεκουρας έχει υψόμετρο 1732μ. Αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί από τις ψηλότερες, η θέα προς κάθε σημείο του ορίζοντα είναι εντυπωσιακή, με πιο θεαματικό προς τα ΒΑ τον επιβλητικό ορεινό όγκο των Βαρδουσίων. Υπάρχουν κι άλλες ωραίες κορυφές που μπορούμε να ανέβουμε ο Προφήτης Ηλίας και μακρύτερα ακόμα το Τσακαλάκι.
 
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΕΥΗΝΟΥ. Η διαδρομή γιά την Λίμνη είναι πανέμορφη, και αν και κάποιο σημείο είναι χωματόδρομος, δεν θα δυσκολευτείτε. Βεβαία, για αυτούς που διαθέτουν 4χ4 η διαδρομή προσφέρετε για …δοκιμές. Η τεχνητή λίμνη, βρισκεται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον όπου θα θαυμάσετε το τοπίο, ή μπορείτε να ταξιδέψετε παράλληλα στις όχθες και να επισκεφτείτε παραδοσιακά χωριά. Ο δρόμος οδηγεί στο Καρπενήσι.