ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ:
Στα μέσα Οκτωβρίου, διοργανώνεται η γιορτή κάστανου και τσίπουρου όπου γίνεται απόσταξη του τσίπουρου, ψήνονται κάστανα, σερβίρονται γλυκά (μπακλαβάδες, ραβανί, κουραμπιέδες,) γλυκά κου-ταλιού (κεράσι, κάστανο, καρύδι, κυδώνι), τοπικές πίτες και γίδα βραστή. Είναι μια περίοδος ξεχωριστή με πολλούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΓΑΡΙΘΡΑΣ:
Όσοι επισκεφθούν τη Ορεινή Ναυπακτία την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία προετοιμασίας και φυσικά να δοκιμάσουν πεντανόστιμες τσιγαρίθρες, παραδοσιακή μπομπότα και φυσικά καλό κρασί.
 
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου η καρδιά της Ορεινής Ποδηλασίας χτυπά στην τη Ορεινή Ναυπακτία . Εκατοντάδες ποδηλάτες απολαμβάνουν τα 40km μονοπατιών εκτός δρόμου, σε μια άρτια διοργάνωση που περιλαμβάνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις με επίκεντρο το ποδήλατο.
 
ΠΥΛΗΝΙΩΝ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΒΙΟΣ:
Δρυοδάσος Ρουπάκια, 1η Κυριακή του Ιουλίου. Η εκδήλωση στοχεύει στην αναβίωση της παραδοσιακής ποιμενικής ζωής που πλέον τείνει να εκλείψει και να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Στην βαθύσκιωτη έκταση του δρυοδάσους αναβιώνεται η πορεία των κτηνοτρόφων από τα χειμαδιά στα ξεκαλοκαίρια, στήνονται “κονάκια” με όλα τα υπάρχοντα του κτηνοτρόφου (κουδούνια, κύπρια, γκλίτσες, ταγάρια και κάπες), καταφθάνουν τα άλογα που κουβαλούν όλα τα αναγκαία, μπαίνουν οι σούβλες στη φωτιά, ετοιμάζεται το βούτυρο στην καράμπα και το τυρί στην καρδάρα, βράζουν οι προβατίνες στα καζάνια, φτιάχνονται παραδοσιακά εδέσματα και οι πίτες. Φλογέρες και κλαρίνα συνοδεύουν τα παλιά παραδοσιακά τραγούδια που ακούγονται στις διάφορες παρέες.